Ik hou van je vrouw

Ik hou van je vrouw. Ik hou van Gisela. Hoe kan ik niet van haar houden? Ze is een deel van jou. Ik voel jouw liefde voor haar in je huid en kan niet anders dan ook van haar houden. Hoe kan ik niet houden van een deel van jou?

Ze was bij jou, was in jou vanaf het begin. Ze heeft je voor een groot deel gemaakt tot de Man waar ik zo ontzettend veel om ben gaan geven. Je bent door haar gegroeid en ik hou van het deel van jou dat van Gisela komt.

Gisela heeft je zo lief dat ze je los heeft gelaten, vrij heeft gelaten en ruimte heeft gegeven voor mij. Ze heeft je zo lief dat ze jou mij gunde. Toen ik twijfelde of dit wel ooit goed kon gaan, met z'n drieëen, gaf ze me de moed om voor jullie te kiezen met het gedicht van Freek de Jonge:

"wees niet bang je mag opnieuw beginnen
vastberaden doelgericht of aarzelend op de tast
houd je aan regels volg je eigen zinnen
laat die hand maar los of pak er juist een vast

wees niet bang voor al te grote dromen
ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht
hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen
het mooiste overkomt je het minste is bedacht

wees niet bang voor wat ze van je vinden
wat weet je van een ander als je jezelf niet kent
verlies je oorsprong niet door je te snel te binden
het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went

wees niet bang je bent een van de velen
tegelijk is er maar een als jij
dat betekent dat je vaak zult moeten delen
en soms zal moeten zeggen laat me vrij"

Mijn angsten uit die tijd zijn helaas wel gedeeltelijk bewaarheid geworden. Leven met z'n drieën, ook al zien Gisela en ik elkaar soms lange periodes helemaal niet, is voor ons allemaal af en toe ontzettend moeilijk. We doen elkaar pijn, door onze eigen tekortkomingen, door menselijkheden, doordat het bijna onmogelijk is om zo'n driehoek ook op de lange duur goed te laten werken. Maar dat maakt het juist ook zo wonderlijk. We houden elkaar nog steeds vast. Ondanks diepe dalen en stormen die ons soms (bijna letterlijk) de adem benemen. We laten niemand vallen, ook al scheelt het soms niet veel.

Gisela is de afgelopen jaren onmisbaar geweest voor mijn ontwikkeling. In geen enkele situatie heb ik zoveel geleerd als in deze situatie met jullie. Voor haar geef ik jou telkens weer op, wil ik je niet altijd bij me hebben. Als je de voordeur uit loopt, ben ik verdrietig, maar ook intens blij. Blij dat ik het Liefste wat ik heb, weg kan geven aan iemand anders, die jou óók keihard nodig heeft. Met niemand anders had ik zo'n zelfoverwinning kunnen leren en zo'n grote spirituele groei door kunnen maken als met haar. Ergens heb ik altijd geweten, vanaf het begin, dat we ooit, in een Andere Wereld, hebben afgesproken dat we in dit leven elkaar in staat zullen stellen tot de grootste zelfopoffering die je je maar kunt bedenken. Steeds opnieuw geven we elkaar het Liefste wat we kennen, zij en ik.

Ik hou meer, veel meer van je, omdat je zoveel van Gisela houdt dat je haar nooit in de steek zult laten. Voor niemand, ook niet voor mij, onder geen enkele voorwaarde. Je draagt haar op handen, leeft je leven voor haar. Als dat anders was, was onze Liefde niet zuiver. Dan had ik geen respect kunnen opbrengen voor zowel jou als mij. Onze Liefde is niet compleet zonder Gisela en kan dat ook niet zijn. Zodra één van ons drieën sneuvelt, is het geen Zielsliefde meer. Dan hebben we onze ziel verraden. Waar moet die Zielsliefde dan nog wonen? Die verliest haar huis en het wordt koud. Jij bent niet jij zonder Gisela. En zonder haar bij jou, was ik niet ik.

Ik wil dat we altijd met z'n drieën blijven. Dat we elkaar blijven dragen zoals we tot nu toe steeds hebben gedaan. Dat we elkaar de ruimte blijven geven zoals we tot nu toe hebben gedaan. Twee volledige levens naast elkaar, twee diepe liefdes naast elkaar. Ieder een hele Wereld. Ieder een Universum op zich. Eén plus één is niet drie, met z'n drieën zijn we zoveel meer. Ik bid dat we een toevluchtsoord kunnen bieden aan iedereen die dat nodig heeft, in onze eigen tijd en ruimte, met onze eigen vaardigheden. De Liefde die we voor elkaar hebben is zo groot, dat kan niet anders dan goed zijn voor iedereen die bij ons komt.

Gisela, dankjewel dat je bestaat.


Hulp

Wil je hulp bij het helen van je relaties? Dan kun je terecht bij Anno en mij. Klik op de link om meer te lezen over onze trajecten traumabegeleiding en/of relatiehealing voor stellen en singles. Anno en Gisela bieden ook een vorm van relatiecoaching aan en een scala aan andere activiteiten. Kijk daarvoor op de site van het Bos van Anno. Wil je een traject met ons alledrie? Ook dat kan. We hebben alledrie onze geheel eigen manier van werken en een eigen invalshoek m.b.t. relaties, wat heel verfrissend kan werken, juist in gecompliceerde situaties. Vraag naar de mogelijkheden!