Eigen diagnostiek

Tijdens je intake en als ik bezig ben met de behandeling, krijg ik informatie over je gezondheidstoestand via zogenaamde hoger zintuigelijke waarneming (HZW). Dit gaat via drie verschillende wegen:

Ten eerste voel en zie ik in je aura waar je energie verstoord is, opgehoopt, gestagneerd, lekt of waar niet-eigen energie zit.

Ten tweede kan ik in je lichaam vaak zien waar het probleem zit. Dat kan variŽren van een beeld van een orgaan in je lichaam dat is aangedaan, of een algehele conditie of aanwijzing in welke richting we het moeten zoeken.

Ten derde hoor, zie of voel ik woorden, beelden of andere aanwijzingen over de emotionele kant van je probleem.

De informatie die ik via HZW krijg, controleer ik altijd zo goed mogelijk. Ten eerste toets ik deze aan wat ik heb geleerd. Ik beschik hiervoor over de nodige medische en psychosociale basiskennis. Met andere woorden, ik toets mijn ingevingen aan mijn gezonde verstand. Daarnaast stuur ik je door naar je (huis)arts als er iets naar boven komt dat nader onderzoek rechtvaardigt. Dit doe ik altijd bij twijfel.

Helaas ben ik niet onfeilbaar en al helemaal geen levende MRI-scan, hoewel het soms niet veel lijkt te schelen. Ik mis genoeg dingen en heb soms moeite om de informatie te interpreteren, omdat ik geen arts ben en, ondanks mijn zeer uitgebreide kennis, soms niet begrijp wat ik zie. Hou hier rekening mee en raadpleeg altijd eerst je arts als je twijfelt over je gezondheid! (Lees meer over samenwerking met reguliere behandelaars)