De website is vernieuwd, er zijn nu twee sites:
  • www.liedvandemerel.nl, mijn praktijkpagina met informatie en artikelen over geestelijke en lichamelijke gezondheid en spiritualiteit.
  • www.liefdegeeftlicht.nl, een gezamenlijke pagina met Anno, over zielsliefde en de consulten die we samen geven.

Ondersteun jezelf bij je genezing van kanker

Kanker komt ontzettend veel voor. Het is een ziekte die je hele wereld op zijn kop zet. Dit artikel gaat over de maatregelen die je zelf kunt nemen om je herstel te bevorderen en terugkeer van de ziekte te voorkomen. Veel van deze maatregelen zou eigenlijk iedereen moeten nemen, om kanker te voorkomen. Dus heb je geen kanker, maar wil je weten hoe je het beste kunt leven om dat ook nooit te krijgen, lees dan verder. Aan het einde van het artikel ga ik in op de voordelen van energetische therapie en fytotherapie als aanvullende therapie naast je reguliere behandeling. Ik heb ook een boekenlijst toegevoegd. Daarin kun je controleren of mijn adviezen en beweringen kloppen. Als je je uitgebreider in het onderwerp wilt verdiepen, zijn deze boeken een aanrader. Ga niet in het wilde weg op het internet zoeken, dan raak je vanzelf de weg kwijt en je kunt er aardig wanhopig van worden. Deze boeken zijn geschreven door artsen met hersens en een hart. Dit artikel is voor een groot deel op hun werk gebaseerd. De maatregelen die ik hier heb opgeschreven, zijn de belangrijkste. Als je de boeken leest, kun je er nog veel meer vinden.

Heel kort door de bocht, is kanker een ziekte, waarbij je cellen zo vaak en zo ernstig beschadigd raken, dat ze zich niet meer herstellen en in hun zieke staat verder groeien. Dit zieke weefsel verdringt gezond weefsel, neemt voedingsstoffen weg van je gezonde cellen en veroorzaakt problemen, al naar gelang de plaats waar het zit. Als je er niks aan doet, ga je er meestal aan dood.

Voor sommige vormen van kanker is je genetische aanleg doorslaggevend. Dan is regelmatige controle het enige dat je kunt doen om ze te voorkomen. De meeste vormen van kanker worden echter veroorzaakt of bevorderd door een ongezonde leefstijl. Het is zelfs zo dat een leefstijl die we tegenwoordig allemaal gezond vinden, vaak nog niet genoeg is om kanker te voorkomen! We kennen allemaal die tante of buurvrouw die zo ontzettend gezond leefde en toch kanker kreeg. Dit artikel gaat niet over halve maatregelen. Ik ben bang dat je, als je kanker wilt voorkomen, gezonder moet leven dan gezond. Dat is in het begin flink wennen. Het kost je tijd en geld en een verandering van je kijk op het leven. Maar als je eenmaal deze koers vaart, zul je merken dat je veel meer energie hebt, beter in je vel zit en er mooier uit ziet dan ooit.

Er zijn twee hoofdzaken die je zelf kunt doen om kanker te voorkomen en genezen:

Daarnaast zijn er twee behandeltrajecten die, als je ze naast elkaar gebruikt, de kans op genezing van kanker het grootste maken:

Beter worden is een enorm karwei. Onderschat dat nooit. Kanker is moeilijk te overwinnen, maar het kan. Zorg dat je weet wat je moet doen en zorg dat je de juiste mensen om je heen hebt, om je bij je strijd te helpen.

Gif vermijden

We leven jammergenoeg in een wereld vol met gif. Dat is voor de meeste mensen zo gewoon geworden, dat ze het raar vinden om erover na te denken. Daadwerkelijk de gifstoffen vermijden is vaak een stap te ver. Toch is dat heel erg belangrijk om je risico op kanker te verkleinen!

De juiste voeding

In dit artikel valt voor mij heel veel meer onder voeding dan alleen datgene wat je opeet. Het gaat om alles wat je voeden kan, lichamelijk en psychisch. Goede voeding werkt als een medicijn. Het versterkt alle processen in je lichaam en maakt je sterk genoeg om je ziekte te overwinnen.

Reguliere behandeling

Als je kanker hebt, moet de tumor worden weggehaald en heb je aanvullende maatregelen nodig uit het reguliere circuit om de beste overlevingskansen te hebben. Vertrouw op je arts, hij of zij heeft de beste opleiding ter wereld en jarenlange ervaring. Je hebt in Nederland zo ongeveer de beste reguliere zorg die er op de hele wereld te krijgen is. Ga nooit zomaar alternatieve geneeswijzen gebruiken en de reguliere geneeskunst afwijzen, daar help je niemand mee. Pas als je arts zegt dat hij/zij niets meer kan doen, kun je erover nadenken de reguliere behandelwijzen los te laten. Als je regulier bent uitbehandeld, wil dat niet zeggen dat je niet beter kunt worden. Het wil ook niet zeggen dat je wél beter gaat worden. Het wil gewoon zeggen dat de reguliere geneeskunde geen behandelmogelijkheden meer heeft. Er zijn mensen die ondanks dat, volledig zijn genezen van kanker.

Aanvullende behandeling

Er zijn veel meer mogelijkheden om je te helpen kanker te overwinnen, dan de meeste mensen denken. Er zijn kruidenmedicijnen die onder andere kankercellen kunnen doden en je immuunsysteem kunnen ondersteunen. Energetische therapie geeft je de energie die je tijdens je genezingsproces nodig hebt en bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Energetische therapie kan helpen om de negatieve gevolgen van chemotherapie te verminderen. Patiënten melden bijvoorbeeld dat ze minder last hebben van misselijkheid en de chemotherapie slaat vaker en sneller aan.

Fytotherapie is wetenschappelijk bewezen, energetische therapie niet. De resultaten van energetische therapie zijn echter wel subjectief meetbaar. Vraag daarom mensen uit je omgeving die er ervaring mee hebben naar hun mening erover. Dat helpt je om een beter beeld te vormen. Je kunt ook een afspraak maken om zelf een keer een behandeling te ervaren. Houd er rekening mee dat je bij herstel van kanker een traject doorloopt, waarbij het belangrijk is regelmatig deze behandelingen in te plannen voor het beste resultaat.

Sommige artsen vinden alternatieve behandelingen onzin. Dat is heel erg jammer. Sommige alternatieve genezers vinden artsen onzin. Dat is ook heel erg jammer. In mijn ogen zijn beide geneeswijzen onmisbaar bij het genezen van zo'n zware ziekte als kanker. Samenwerking kan levens redden. Als jij die mening ook bent toegedaan, laat je dan niet ompraten. Stel zelf je team van hulpverleners samen en laat je niet door de één bij de ander wegpraten. Jij bent degene om wie het gaat. Jij weet zelf het beste hoe je weer beter kunt worden. Vertrouw op jezelf.

Goede boeken over kanker

Deze boeken zijn de bron van veel van de informatie in dit artikel. Lees ze als je energie over hebt, behoefte hebt aan meer informatie of professioneel met kankerbehandeling aan de slag wil. Wil je een advies dat speciaal op jouw situatie is toegesneden, maak dan liever een afspraak. Je behandeling is maatwerk, daar kun je beter persoonlijk hulp bij krijgen.