Agenda

De volgende cursussen en workshops staan op het programma voor 2017-2018:

Verdiepingsdag Zielsliefde

Een dag over zielsliefde: wat is het? Hoe vind je het? Hoe hou je het? Hoe laat je het los? Hoe breng je de ziel terug in je bestaande relatie?

Over magnetische aantrekkingskracht, zielsverwanten, tweelingzielen, magie, onvoorwaardelijke acceptatie en menselijke tekortkomingen, relaties, alleen-zijn, begin, einde en duurzaamheid.

Zielsliefde is ondubbelzinnig, onontkoombaar, onvoorwaardelijk vanuit je essentie liefhebben. Hoe uit zich dat in je leven? Hoe geraak je in die toestand, waar alle grenzen wegvallen?

Ik vertel je over mijn ervaringen met mijn man, mijn moeder en mijn kinderen. Over telepathie, samen voelen, samen ademen, samen dromen, samen godservaringen beleven, maar ook over de connectie die ik leg met mensen die verder van me af staan.

We hebben het over de uitdaging om je 'vijanden' lief te hebben, maar juist ook de uitdaging om je partner lief te hebben in het spanningsveld tussen eigenliefde en gevende liefde. Welke rol spelen mededogen, passie, lust, bezitterigheid en vrijheid? We bewegen ons via symbolen, verhalen en muziek naar een dieper begrip van onze ziel en zijn enige grondstof: Liefde.

Een dag vol ervaringsgericht leren, verdiepende achtergronden, concrete tips en uitwisselingen.

Alvast meer lezen over zielsliefde? Lees de pagina's Zielsliefde en Hemel-en-Aarde-healing.

Data, plaats, kosten

Datum 22 september 2018
Tijd 10:00u-16:00u
Plaats Emmen
Kosten € 60,-

Je kunt je aanmelden door me een mailtje te sturen of een berichtje op facebook.

Neem een lunchpakketje mee, een paar warme sokken en eventueel een meditatiekussentje of -krukje. (Er zijn ook gewoon stoelen aanwezig, natuurlijk.)

Workshopdag yoiken / native zang / drum

Yoiken is een vorm van (meestal) woordenloos zingen. Het is een levende traditie bij de Sami. Een yoik is een lied dat is geÔnspireerd op de natuur, op de wereld om je heen. Je geeft de natuur weer in je eigen klanken, volgens je gevoel. De natuur, dat kan een natuurverschijnsel zijn, zoals de wind, of de zee, of het kan een dier zijn, zoals de adelaar, of een konijn. Ook een mooie zonsondergang kun je in zang uiten, of een veld met korstmossen, maar waarom niet je huisdier, of de stokrozen in je tuin? Natuur is overal. Via je zang kun je je ermee verbinden.

Ook door de drum te bespelen verbind je je met het oeroude ritme van Moeder Aarde. De sjamanendrum is geen instrument waarvoor je eerst ingewikkelde dingen moet leren. Het is misschien wel het eenvoudigste instrument dat er is. Juist daarom kun je al drummend in een medidatieve staat komen, in verbinding met je diepste zelf. Je mag je eigen drum meenemen, maar er zijn ook leendrums aanwezig. (reserveer dat wel even van tevoren, want de voorraad is niet oneindig)

Tijdens deze workshop putten we niet alleen uit de Sami-traditie, maar ook die van de oorspronkelijke inwoners van Amerika en zang uit Mongoolse en Russische tradities. Ikzelf gebruik zelfs Iraanse nomaden- en gebedszang en joods/christelijke invloeden in mijn yoiks!

In feite is alle muziek Ďnativeí, omdat het allemaal geboren wordt uit een creatieve geest en iedereen is Ďnativeí/ingeborene van zijn/haar eigen grond (dus ook van Nederland). In deze workshop gaan we dan ook op zoek naar jouw eigen geluid. Geen voorgekauwde melodieŽn (en al helemaal geen teksten), maar we keren naar binnen en zoeken vanuit de stilte ons geluid. Van elkaar kopiŽren, of melodieŽn van elkaar oppikken, mag ůůk, want zingen is een proces dat je samen door maakt. Je hoeft niet te kunnen zingen. In de oefeningen komt vanzelf naar boven wat zich in jou wil laten horen. Kun je wel goed zingen, dan is deze workshop een geweldige gelegenheid om je kunnen uit te breiden met een nieuw genre.

Maar bovenal is deze workshop een plek om jezelf te zijn, je proces zich in stilte en geluid te laten ontrollen en uiting te geven aan wat zich aandient. Daal af in je gevoel en zing je wereld...

Je bent van harte welkom in Het Bos van Anno, aan de Mosweg 27 te Klazienaveen, waar het prachtige natuurterrein tot onze beschikking staat. We lunchen met een overheerlijke wildstoof met zelfgebakken Sámi brood, twee vegetarische schotels en een salade. Een gedeelte van het eten is melkvrij.

Je kunt ervoor kiezen om aansluitend op het terrein te blijven slapen. Dit is een extra mogelijkheid en zit er niet standaard bij in. Neem op tijd contact op om je slaapwensen door te geven als je dat wilt reserveren. Avondeten en ontbijt kun je zelf meenemen of van tevoren bestellen en je kunt voor die avond eventueel ook (betaald) sauna- en/of hottubgebruik bespreken. Meer informatie over de locatie en de mogelijkheden vind je op Anno's website, www.stilteretraite-indenatuur.nl. ....in het echt is het nog veeeeel mooier dan op de websitefoto's....

Data, plaats, kosten

Datum 14 juli 2018
Tijd 11:00u-17:00u
Plaats Het Bos van Anno
Kosten € 100,- inclusief warme lunch en inclusief leendrum, zolang de voorraad strekt (vantevoren reserveren!). Exclusief verlenging van je verblijf met overnachting en evt. sauna/hottub/avondeten.

Je kunt je opgeven door me een mail te sturen of een pb op facebook.

Moderne zangers die yoiken op youtube (playlist):

Elementen van Hemel en Aarde

Genezen op het snijvlak van wetenschap en spiritualiteit

Ben je geÔnteresseerd in spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, maar ook in natuur- en scheikunde? Vraag je je af wat het verband is tussen licht en je alvleesklier? Of tussen een ego-perspectief en je ontstekingswaarden? Deze cursus verbindt een groot aantal gebieden van wetenschap, cultuur en spirituele inzichten met elkaar, zodat je jezelf en de wereld om je heen vanuit veel verschillende facetten kunt bekijken en begrijpen.

De rode draad in deze cursus wordt gevormd door verschillende scheppingsverhalen uit de Kabbalah, die ik verder uitleg aan de hand van de antroposofie, astronomie en scheikunde. We doorlopen het scheppingsproces dat elke seconde plaatsvindt, van je kroonchakra tot aan je wortelchakra. Daarnaast verdiepen we ons in de schepping met behulp van de vier elementen uit de Griekse en Sjamanistische traditie.

We haken aan bij schrijvers en wetenschappers als Eben Alexander en Anna Terruwe. Met verschillende oefeningen en 'soul-searching' ontdekken we welke vermogens we hebben, hoe we functioneren in gezondheid en ziekte en welke vermogens we als mens nog kunnen ontwikkelen. We gaan bezig met beweging, dans, klei, maar ook met oefeningen om het innerlijk Zicht te bevorderen, of het helder weten.

Enerzijds geeft deze cursus je intuÔteve ontwikkeling handen en voeten in aardse wetenschap, anderzijds helpt deze cursus je je aardse kennis te verbinden met de grotere spirituele werkelijkheid waar je deel van uit maakt. Je integreert je hemelse en aardse kanten, om een geÔnspireerd mens en/of behandelaar te worden, met beide voeten op de grond.

Met andere woorden, wil je begrijpen met je hart én je hoofd? Ervaren én filosoferen? Zoveel mogelijk aspecten van jezelf aanspreken en de samenhang voelen in jezelf en tussen jou, de Ander, de hemel en de aarde? Kom dan zeker meedoen!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor iedereen die verder wil dan de basis. Ben je niet bang om jezelf en een ander (soms letterlijk) in de ogen te kijken, hoor je graag verhalen ťn houd je ervan om zowel met je hoofd te begrijpen als met je hart te ervaren? Dan is deze cursus voor jou.

Deze cursus is geaccrediteerd voor CAM-therapeuten, maar ook uitermate geschikt voor professionals uit het reguliere werkveld die zich willen verdiepen in het energetische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan alternatieve geneeswijzen.

Programma

Elk thema is gebaseerd op een chakra en een corresponderend deel van lichaam en geest. We volgen een emotie, zien hoe deze via energie verandert in een lichamelijk, scheikundig te volgen proces en wat er concreet gebeurt als negatieve emoties ziekte veroorzaken.

Elk thema heeft een kennisdeel en een ervaringsdeel. Thema's zijn achtereenvolgens:

  • vijandschap en eenheid/bijnieren, zenuwstelsel en stress
  • flow/lymfe, bloed en nieren
  • levensvuur/energiehuishouding
  • liefde en mededogen/hart, longen en handen
  • Waar-zeggen en groei/schildklier en stem
  • het oog dat alles ziet/hersenen en zes zintuigen
  • overgave

Er is ruimte om je eigen inbreng in te passen in het beeld dat zich ontvouwt, bijvoorbeeld vanuit je eigen vakdiscipline als natuurgeneeskundig therapeut, of vanuit eerdere opleiding en/of (levens)ervaring.

Data, plaats, kosten

Data 11, 18 en 25 januari 2018
Tijd 9:30-16:30u
Plaats Koningsweg 2, Utrecht (CAM-instituut)
Kosten € 275,-

Je kunt je aanmelden door het aanmeldingsformulier van het CAM instituut naar me op te sturen of te mailen (dit krijg je van me via mail).