Ervaringen

Met dank aan degenen die voor mij een evaluatie wilden schrijven. Wil je ook nog een ervaring delen, zodat andere mensen weten wat ze ongeveer kunnen verwachten? Graag!

Ik heb ervoor gekozen de stukjes in hun geheel weer te geven, ook als de verhalen wat vergezocht lijken. Ieder mens is anders en ervaart de wereld om zich heen op een andere manier. In mijn praktijk is daar ruimte voor, zowel voor buitengewone ervaringen als wetenschappelijke en/of boerennuchterheid.

Peesontsteking

-Anoniem

Ik had last van een peesontsteking in mijn arm, komende vanuit mijn schouder. Ik was hiervoor eerder onder behandeling bij een manueel therapeut, maar het genas niet voldoende. De behandelingen bij Merel sloegen zeer goed aan in combinatie met manuele therapie (massage). Ik beoordeel het resultaat als 'zeer goed'.

Oestrogeendominantie

-Anoniem

Door de behandelingen voel ik mij sterker en meer opgewassen tegen de wereld om mij heen. Ik sta sterker in mijn schoenen. Mijn klachten hebben met oestrogeendominantie te maken wat ik niet wist. Dit hielp mij bewust te worden van het thema erachter. Mijn eetgewoonten heb ik aangepast, meer biologisch. Ik doe oefeningen en meditaties om beter bij mijzelf te blijven en ik neem druppels en capsules ter ondersteuning. Al met al een fijne therapie. Fijn omdat ik zelf m.b.v. Merel aan het werk wordt gezet. De healingen waren liefdevol en krachtig.

Polymyalgia reumatica

-Margareth Nederhoed

Sinds een paar maanden ga ik naar Merel omdat m'n lichaam me in de steek laat. Door de vele opgekropte emoties die ik weggedrukt had. Verdriet en stress van vele jaren. En niet luisteren naar m'n lichaam. Dit resulteerde in zelf ontstekende spieren. Polymyalgia reumatica. O jee, wat nu. Ik ging naar Merel om mij te helpen voor een goede balans in het eten te vinden, daar heeft Merel me goed in begeleid. Ook gaf Merel me healing en daar kwam heel veel tevoorschijn. De stress en verdriet werden aangepakt, heb heel veel gehuild en zijn vele jaren opgekropte emotie naar buiten gekomen. Lichamelijk en geestelijk was ik eigenlijk een wrak. De therapie gaf mij weer kijk op het leven. Ik ben nu zover dat ik weet wat wel en niet goed voor me is. En weet daar naar te handelen. Al die inzichten die Merel me heeft gegeven in luisteren naar m'n lichaam, voeding aanpassen en lief zijn voor jezelf. En de healings hebben me weer op een goed spoor gezet.

Lieve Merel, fijn dat ik je heb ontmoet en jouw kracht heb mogen ontvangen.

Darmklachten

-Jiska Jongerius

Merel heeft healing bij mijn dochter gedaan. Ze had last van erge verstopping en de dokters hadden haar verschillende medicijnen voorgeschreven, maar niks hielp. Na een paar sessies had ze geen last van haar buik en is ze van haar medicijnen af.
Zodra ze weer een beetje last krijg dan ga ik zeker weer naar Merel voor een vervolg afspraak.

Chronische ziekte

-Nathalie

Sinds september 2014 heb ik Merel mogen leren kennen als Mens & therapeute. 1 November 2014 werd dan ook een belangrijke dag voor me toen we samen startten met mijn behandeling. Allereerst een intake coaching gesprek. Het in kaart brengen van mijn jaren lange lichamelijke klachten en chronisch ziek zijn. Hoe ik als jonge vrouw tegen het leven aan kijk en wat ik graag wenste. Bij Merel is er ruimte om te groeien op je eigen tempo. Ze dringt zichzelf niet op, is open in haar plan van aanpak en eerlijk in dat zij ook niet alles wetend is.

Door de opleiding traditionele & moderne healingstechnieken en de coaching van Merel tijdens haar healingsbehandelingen, ben ik gaan inzien en ervaren wat ik zelf kan bijdragen aan het zelfherstellende en healende vermogen van mijn lichaam. Dat ik zelf invloed kan uitoefenen op mijn eigen welbevinden ondanks mijn chronisch ziek zijn.

Persoonlijke begeleiding

-Harry

Hoi Allemaal,

Heb mij onlangs laten healen bij Merel en heb dit als zeer bijzonder ervaren.

Als eerste vond ik het fantastisch dat ik direkt een goede klik voelde en mij begrepen voel (wat voor mij heel belangrijk is bij hulpverlening) Toen ben ik heerlijk op de behandeltafel gaan liggen en heeft zij haar handen op mij gelegd.

Vrijwel meteen voel je de energie door haar handen door je lichaam stromen. Een soort van zuiverende energie die de pijn en overtollige bijhorende emotie stukje bij beetje opruimt en wat ik ook als heel bijzonder heb ervaren is dat zij ook een soort contact met je ziel maakt en alles wat ze dan zegt tijdens het healen is eigenlijk waar het bij jou over gaat. Geen gelul eromheen, maar zeer rechtsstreeks (houd hier rekening mee, want het kan voor sommigen te direkt zijn) Toen ze klaar was met de healing voelde ik mij als herboren en met een stukje info waar je de komende tijd mee aan de slag kan voor mijn verdere ontwikkeling.

Zou het alle mensen willen aanraden die met de reguliere hulpverlening het gevoel hebben niet verder te komen.

Merel ga zo door!

Keelblokkade

-Rianne de Visser

- Waarvoor kwam ik naar jou? mijn keel (stem) zit dicht / op slot.

- Wat heb je bij mij gedaan? Een healing toegepast van voet tot en met hoofd. Je concentratie, je liefdevolle aandacht was als een warm bad, daardoor voelde ik me veilig en kon ik de knelpunten lokaliseren.

- Wat is het resultaat? Door de professionele healing die jij me gaf, weet ik waar mijn knelpunten zitten, je gaf me handvatten mee, waardoor ik aan de slag kan met mijn knelpunten.

Kortom, je stelde me op mijn gemak, je bood me veiligheid aan op een manier waardoor ik me ook veilig voelde, je legde van te voren duidelijk uit hoe de healing er globaal uitzag, je bereidde me prima voor. De healing doe je met passie, je geeft jezelf voor 100 % hierin zie ik jou gedrevenheid, je roeping om werkelijk iets voor de ander te willen betekenen, vooruit te helpen. Na de healing rond je netjes af, je wijst naar eventueel verdere mogelijkheden, hierdoor voel je er niet alleen voor staan, maar mocht het "fout" gaan dan weet je dat je altijd terug kan komen.

Begeleiding hooggevoelige tiener

-Y en K

Lieve Merel, ik wil je heel erg bedanken voor je huis bezoek voor K. Hij heeft me verteld dat hij ook met een fijn gevoel erop terug denkt en kijkt. K vertelde over zijn beschermengel ik werd er emotioneel van. Hij was nog maar 9 weekjes toen mijn lieve moeder overleed aan gevolgen kanker. Voor mij was het zo'n geschenk om te horen dat K mijn moeder heeft gezien en dat ze hem heeft geknuffeld, ze hem een veer heeft gegeven en een briefje. Wat een geweldige ervaring. Je bent een geschenk uit de hemel en we vinden het heel fijn dat je ons wilt helpen.

Healingtraject met Merel en Anno

-B.

Healing bij Merel, in combinatie met een aantal behandelingen/gesprekken bij Anno, heb ik als heel effectief en krachtig ervaren.

Reiki-inwijding

-Jeanet

Ik wil het universum bedanken voor de mooie mensen die de laatste tijd in mijn leven zijn gekomen. Ook voor Merel de Waard, healer en Reiki Master. In 1994 heb ik Reiki 1 ontvangen. Een lange tijd ben ik op zoek geweest naar mezelf en naar een Reiki Master die voor mij goed en zuiver aanvoelt. Merel voelde direct goed aan als mens en als Reiki Master. Tijdens de ceremonie van Reiki 2 heb ik ervaren wat voor een mooie energie Merel heeft. Ze heeft mij met respect voor wie ik ben benaderd en ik kon zelfs mijn eigen input geven aan de ceremonie. Ik heb de inwijding als heel natuurlijk ervaren. Dank je wel Merel.

Hemel-en-Aarde-healing

-Dharwa Karma

Het was zo bijzonder... het gevoel wat in mij ontstond .... toen ik weer naar huis ging, voelde ik me zo vol liefde en zo ontspannen en zo met me zelf eens ... heel rustig en gewoon heel anders... net als op veren lopend ... ik heb mijn dochtertje op een manier kunnen omhelzen .. zo voelde dat, heel diep en uitstralend.... ik denk dat ze het ook direct voelde... want ze reageerde ook zo anders zo intens en warm en gevoelig en ik heb er eigenlijk geen woorden voor.... ik moest ook alle beesten in huis aanhalen met heel veel liefde... wat ik echt zo bijzonder vond .. het gevoel van eens zijn ... alles was in me gewoon rond...

Jullie omhelzingen voelden zo groot, zo niet van deze wereld... zo liefdevol, zo beschermend en zo hartelijk en vertrouwd ... jeetje, dat ben ik ... zo voel ik ... die ervaring is niet te beschrijven ... maar me werd wel bewust hoe erg ik me eigenlijk afgesloten heb van dit warme gevoel...

Ik moet aan de afgelopen les denken ... over universele liefde...

Ik ben zoooooooo dankbaar dat ik dat mocht beleven echt waar ... er zijn geen woorden .... dank jullie wel dat jullie me zoooooo veel hebben gegeven ... voel me bijna als een fee...

Hemel-en-Aarde-healing van een aanstaande mama

-Ellen Russchen

Lieve Anno en Merel, de zwangerschap wordt nu zwaarder. Ik grijp dan bewust terug op de ontzettend fijne healing van jullie. Ik ben bewust bezig geweest met ankeren tijdens de healing en ik heb er nog steeds zoveel ontspanning en heilzaamheid van. Heel erg bedankt dat jullie mij ( en de baby) dit hebben gegeven. Jullie toewijding, liefde, veiligheid en integriteit is zo fantastisch. Het was een heerlijk, ontspannen inwijding naar de bevalling toe.