Over mij

...

Mijn naam is Merel. Als kind was ik een dromertje. Mijn innerlijke wereld was zo groot, dat ik moeite had mee te doen in de uiterlijke. Ik speelde niet veel met andere kinderen, maar ik observeerde hen en de wereld om mij heen des te meer vanuit mijn intuïtie, in stilte (met mijn duim in mijn mond). In mijn jeugd kreeg ik gelukkig de gelegenheid om te zijn wie ik was. Mijn ingevingen werden serieus genomen en ik voelde me daarin nooit beperkt of ontkend. Mijn intuïtieve eigenschappen kregen zo ruimschoots de kans om zich te ontplooien.

Ik had als kind al visioenen, channelde liederen en persoonlijke boodschappen voor familieleden en was helderziend en heldervoelend. Toen ik moeder werd, kwam daar nog bij dat mijn twee kinderen ook meer bleken te zien en horen dan de meeste mensen. Wat volgde, was een zoektocht naar de beste begeleiding van mijn hooggevoelige kinderen en naar een vorm waarin ik kon werken met mijn talenten.

Over mijn opleidingen

Vanaf mijn 12e wist ik dat ik healer (energetisch therapeut) wilde worden, ook al wist ik toen nog niet dat er werkelijk zulk werk bestond. Bij gebrek aan een vast pad naar dit beroep, heb ik eerst met veel plezier antropologie (menskunde) gestudeerd, wat me een brede kijk heeft gegeven op en een diep inzicht in menselijke processen en de rol van hun omgeving. Nu ben ik inmiddels ook gediplomeerd fytotherapeut (kruidengeneeskundige) en energetisch therapeut, wat betekent dat mijn consulten worden vergoed door de meeste aanvullende verzekeringen. Dankzij mijn 'omweg' via antropologie beschik ik over de nodige wetenschappelijke (onderzoeks)vaardigheden, waardoor mijn praktijkvoering en behandelplannen ijzersterk in elkaar zitten.

Mijn belangrijkste gereedschap is echter mijn diepe verbinding met God en mijn aangeboren genezende gave. In de loop van de jaren heb ik me op mijn eigen manier ontwikkeld, geleid door mijn VaderMoeder, zoals ik God/Spirit/de Bron het liefste noem. Nu, na twaalf jaar praktijkervaring, heb ik een eigen healing-systeem ontwikkeld, waarbij energie, bewustzijn en klank een grote rol spelen en waarbij ik sterk leun op mijn communicatie met het Hogere.

Over mijn Zielsliefde

In 2013 ontmoette ik mijn tweelingziel, Anno. Hiermee kwam mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Ons bijzondere verhaal kun je lezen op onze gezamenlijke site. Je kunt bij ons terecht voor (relatie)healing en traumaverwerking.


CAM instituut

Ik werk naast mijn praktijk als docent voor het CAM instituut. Meer over de bijscholingen die ik geef (in Emmen, Utrecht en Harderwijk), kun je vinden in de agenda.

Over Emmen

In 2014 ben ik naar Emmen verhuisd. Hiermee ben ik niet alleen mijn hart achterna gereisd om bij Anno te kunnen zijn, maar ik ben ook weer terug op 't nest, zogezegd. Mijn opa is in Emmen geboren, maar kwam van Erica. Mijn oma van Sleen. Ik ben zelf opgegroeid in het westen en midden van het land, maar heb de meeste van mijn jeugdzomers in Drenthe doorgebracht.

Verhuizen naar Drenthe voelde als thuiskomen. Ik hou van de jeneverbessen, de zandvlaktes, de bossen en de heide. Als het zo uit komt, organiseer ik dan ook graag iets buiten, in de bossen rondom Emmen, of op het Mantingerzand. Dus zoek je de zon, van binnen en van buiten, kom mee doen met een buitenles! Vraag ernaar, houd de agenda in de gaten, of word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van spontane ideeën bij goed weer. Je vindt daar ook alle andere dingen die ik onderneem, onderzoek en deel en een heleboel gelijkgezinden om mee te praten.