Over mij

Mijn naam is Merel. Als kind was ik een dromertje. Mijn innerlijke wereld was zo groot, dat ik moeite had mee te doen in de uiterlijke. Ik speelde niet veel met andere kinderen, maar ik observeerde hen en de wereld om mij heen des te meer vanuit mijn intuïtie, in stilte (met mijn duim in mijn mond). In mijn jeugd kreeg ik gelukkig de gelegenheid om te zijn wie ik was. Mijn ingevingen werden serieus genomen en ik voelde me daarin nooit beperkt of ontkend. Mijn intuïtieve eigenschappen kregen zo ruimschoots de kans om zich te ontplooien.

Ik had als kind al visioenen, channelde liederen en persoonlijke boodschappen voor familieleden en was helderziend en heldervoelend. Toen ik moeder werd, kwam daar nog bij dat mijn twee kinderen ook meer bleken te zien en horen dan de meeste mensen. Wat volgde, was een zoektocht naar de beste begeleiding van mijn hooggevoelige kinderen en naar een vorm waarin ik kon werken met mijn talenten.

Over mijn opleidingen

Ik heb met veel plezier antropologie (menskunde) gestudeerd, wat me een brede kijk heeft gegeven op en een diep inzicht in menselijke processen en de rol van hun omgeving. Daarnaast ben ik gediplomeerd fytotherapeut (kruidengeneeskundige) en energetisch therapeut, wat betekent dat mijn consulten worden vergoed door de meeste aanvullende verzekeringen. Ik beschik verder over de nodige wetenschappelijke (onderzoeks)vaardigheden, waardoor mijn praktijkvoering en behandelplannen ijzersterk in elkaar zitten.

Mijn belangrijkste gereedschap is echter mijn diepe verbinding met God en mijn aangeboren genezende gave. In de loop van de jaren heb ik me op mijn eigen manier ontwikkeld, geleid door mijn VaderMoeder, zoals ik God/Spirit/de Bron het liefste noem. Nu, na twaalf jaar praktijkervaring, heb ik een eigen healing-systeem ontwikkeld, waarbij energie, bewustzijn en klank een grote rol spelen en waarbij ik sterk leun op mijn communicatie met het Hogere.

Over mijn Zielsliefde

Ik werk alleen, maar ook samen met mijn zielsliefde, Anno. Als je wilt, kun je ons verhaal lezen, of meer lezen over wat we doen.

Ook met mijn jongste dochter Sonia werk ik soms samen, tijdens zanghealing-evenementen, bijvoorbeeld met Kerst. Ze heeft het vermogen om met haar stem harten te helen.

Anno en Gisela, zijn eerste vrouw, hebben ook een website, waar je meer over hen en hun prachtige werk kunt lezen: stilteretraite-indenatuur.nl. Je kunt in het Bos van Anno onder meer terecht voor je eigen-wijze retraite, deelname aan een zweethutceremonie, of voor het maken van je sjamanendrum. Nergens worden ze zó mooi en krachtig! Verder staan ook alle therapiemogelijkheden die Anno in zijn eigen praktijk te bieden heeft op die site.

Liefde geeft Licht

Anno en Gisela

Merel en de kinderen

Filmpje over Anno's werk

CAM instituut

Ik werk naast mijn praktijk ongeveer één keer per maand als docent voor het CAM instituut. Meer over de bijscholingen die ik onder hun paraplu geef (in Emmen, Utrecht en Harderwijk), kun je lezen op de cursuspagina. Wil je meer lezen over de opleiding Spiritueel Coach van het CAM instituut, waar ik een gedeelte van doceer, of één van de andere opleidingen, bezoek hun website.

Over Emmen

In 2014 ben ik naar Emmen verhuisd. Hiermee ben ik niet alleen mijn hart achterna gereisd om bij Anno te kunnen zijn, maar ik ben ook weer terug op 't nest, zogezegd. Mijn opa is in Emmen geboren, maar kwam van Erica. Mijn oma van Sleen. Ik ben zelf opgegroeid in het westen en midden van het land, maar heb de meeste van mijn jeugdzomers in Drenthe doorgebracht.

Verhuizen naar Drenthe voelde als thuiskomen. Ik hou van de jeneverbessen, de zandvlaktes, de bossen en de heide. Als het zo uit komt, organiseer ik dan ook graag iets buiten, in de bossen rondom Emmen, of op het Mantingerzand bijvoorbeeld. Maar ook de lesruimte bij Asita heeft een heerlijke tuin. Dus zoek je de zon, van binnen en van buiten, kom mee doen met een buitenles! Vraag ernaar of word lid van de facebookgroep om op de hoogte te blijven van spontane ideeën bij goed weer. Je vindt daar ook alle andere dingen die ik onderneem, onderzoek en deel en een heleboel gelijkgezinden uit de regio om mee te praten.