Specialisaties

De therapie die ik geef, leent zich voor een groot scala aan lichamelijke en psychische klachten. Holistisch werken, zoals ik doe, houdt in dat ik altijd kijk naar jou als geheel: wat is er aan de hand in je lichaam, geest en energie? De therapie kan daarom niet echt in vakjes worden opgedeeld en specialisaties zijn dan ook eigenlijk een beetje onzin. Ik gebruik hierbij ook de uitgangspunten van de terreingeneeskunde, naar mijn grote voorbeeld dokter Moolenburgh: de bacterie is weliswaar een ziekteverwekker, maar in een gezond menselijk lichaam, dus op een terrein dat voor ongezonde bacteriŽn niet prettig is, gedijen ze niet en ontwikkelt zich geen ziekte. Dat geldt ook voor emotionele pijn en verdriet: in een sterk mens hebben die veel minder invloed.

In de loop der jaren heb ik natuurlijk wel met de ene klacht meer te maken gehad dan met de andere. Dit zijn:

Dat betekent dus niet dat ik je niet kan helpen met klachten die niet in dit lijstje staan. Nogmaals, ik kijk naar jou als geheel en help je weer heel te worden waar er stukjes van jou gebroken zijn, in welke specifieke klacht zich dat ook uit.

Dit lijstje betekent ook niet dat ik je per definitie van alle klachten af kan helpen. De meeste mensen die bij mij zijn geweest, ervaren een verbetering in hun klachten, maar die verbetering is niet altijd permanent. Soms wel, dan is een onverwacht grote, zelfs verbazingwekkende, vooruitgang mogelijk. Dit is gedeeltelijk te voorspellen, maar nooit helemaal. Daarom laat ik je niet eindeloos bij mij op consult komen. Tijdens het eerste consult bespreken we wat je zou willen en wat ik denk dat mogelijk is. Na een aantal behandelingen kijken we hoe de klachten verlopen. Bij een gedeeltelijke verbetering kun je dan beslissen of je nog door gaat. Is er geen verbetering, dan moet er bij de regulier arts gekeken worden waarom die verbetering niet mogelijk is en of er nog verder gezocht kan worden naar behandelmogelijkheden.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Je kunt me altijd bellen voor informatie. Ik sta je eerlijk en helder te woord en beloof geen dingen die ik niet kan waarmaken. Onder de kopjes energetische therapie en fytotherapie kun je ook meer lezen over wat de behandelingen kunnen doen en bij de ervaringen van cliënten vind je verhalen van mensen die bij mij zijn geweest. Lees ook vooral mijn uitgangspunten met betrekking tot samenwerking met de reguliere geneeskunde.Psychosegevoeligheid, traumaverwerking

Als je geestelijke klachten hebt,