Tarieven en voorwaarden

Je gaat akkoord met deze tarieven en voorwaarden bij het boeken van een consult. Veranderingen hierin worden op de website bekend gemaakt.

Tarieven
Consult, per uur € 60,-
Consult van drie kwartier (bij langdurige/frequente behandelbehoefte) € 50,-
Consult van een half uur (enkel controle fytotherapeutica en voedingsadviezen) € 40,-
Skype- of telefoonsessie van een kwartier (andere duur, zie normale consulttarieven) € 25,-
Klank- en zanghealing, anderhalf uur € 120,-
Hemel-en-Aarde-healing zie www.liefdegeeftlicht.nl
Toeslag consult in het Bos van Anno € 10,- per uur


Duur van een consult

De duur van een consult is van binnenkomst tot vertrek. Er is altijd wat tijd nodig om te beginnen en af te ronden. Daarom ben ik nooit een heel uur bezig met healen. We ronden meestal enkele minuten vóór het hele uur af, zodat de volgende cliënt niet onnodig hoeft te wachten. Het staat je uiteraard vrij om een langer consult te boeken. Vooral bij traumabehandeling, of als je van ver moet komen, of als je een huisbezoek boekt waarin meerdere zaken aan bod komen, is dat handig. Meestal kan ik niet ongepland uitlopen, omdat er een cliënt na jou is gepland, of omdat ik een broodnodige pauze tussendoor heb. Dus als je een langer consult wilt boeken, kan dat het beste van tevoren! We bespreken wat je nodig hebt tijdens je intake.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de VVET. Ik word door alle aanvullende verzekeringen vergoed die energetische therapie in het pakket hebben. Een overzicht kun je vinden op de website van de VVET. Staat uw zorgverzekeraar er niet tussen? Dat betekent niet per se dat ik niet word vergoed. Vraag het dus altijd even na bij de zorgverzekeraar zelf. Vergoeding 2019: CZ en haar dochters (Nationale Nederlanden, Delta Lloyd, Ohra) hebben laten weten energetische therapie uit het pakket te halen, naast een groot aantal andere alternatieve therapieŽn. Onderzoek dus op tijd of je je aanvullende verzekering bij CZ wilt of ergens anders. Ook als je collectief bij een verzekeraar bent, kun je je aanvullende verzekering elders afsluiten.

PGB

Het is ook mogelijk om mijn hulp in te roepen via PGB. Neem contact met me op als je deze mogelijkheid wilt onderzoeken.

Geen vergoeding:

Let op: de Hemel- en Aardehealingen, consulten met mij en Anno samen en de Skype-consulten komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering, maar kun je wél betalen met je tegoed uit de participatiewebshop van de gemeente Emmen (zie hieronder).

Laag inkomen?

Voor wie een laag inkomen heeft, is het mogelijk de consulten, kadobonnen en/of lessen geheel of gedeeltelijk te betalen via de participatiewebshop van de gemeente Emmen.

Kortingen

Kortingen zijn in individuele gevallen mogelijk. Deze zijn niet stapelbaar. Neem hiervoor contact met me op.

Consult aan huis

Behandeling aan verpleeg- of ziekenhuis of thuis is in overleg mogelijk. Afhankelijk van de afstand komen hier kosten bij. Ik reken mijn uurloon tijdens de reis. De duur van de reis bereken ik op basis van de routeplanner van de ANWB. Hier wijk ik alleen vanaf als er een omleiding is. Dat betekent dat als je op 10 minuten van mij af woont volgens de ANWB routeplanner, dat een huisconsult 20 euro extra kost (10 minuten heen + 10 minuten terug x 1 euro per minuut). Een huisconsult is mogelijk bij een consultduur vanaf 1 uur. De reiskosten zijn BTW-vrij als het consult BTW-vrij is. Is het een zakelijk consult, dan is het niet BTW-vrij en zijn de reiskosten dus ook niet BTW-vrij. Reken dan nog 21% bovenop de reiskosten.

Annuleren consult

Moet je afzeggen of wijzigen? Dat kan. Zorg er wel voor dat je dat minimaal 24 uur van tevoren doet. Bij te laat afzeggen breng ik de tijd gewoon in rekening die je bij me had gereserveerd.

Annuleren cursussen en workshops

Als je je hebt aangemeld voor een cursus of workshop, kun je dat herroepen binnen 8 dagen na de datum in de bevestigingsmail of -pb die ik je heb gestuurd. Annuleer je later, maar langer dan een week voor aanvang? Dan ben je de helft van het cursusbedrag verschuldigd. Annuleer je minder dan een week van tevoren? Dan heb ik alle kosten voor jouw plek in de cursus al gemaakt en ben je dan ook het gehele cursusbedrag verschuldigd.

Skype-sessies en kadobonnen

Skype-sessies en kadobonnen worden vooruit betaald per bank-overschrijving of via Paypal:

Om een afspraak te maken, moet je vervolgens natuurlijk wel even bellen of mailen!

Card image cap
Skype- of telefonisch consult


Hoe lang wil je boeken?
Card image cap
Kadobon

De hoogte van het bedrag bepaal je zelf.

Bedragen
Mijn uitgangspunten m.b.t. 'reguliere' behandelaars
Samenwerking, geen vervanging

Een consult bij mij is geen vervanging van het inwinnen van medisch advies van je huisarts of specialist. Je kunt ervoor kiezen om een behandeling bij mij te volgen naast, volgend op of voorafgaand aan je reguliere behandeling (preventie).

Diagnoses/controles vraag ik aan je arts

Ik kan en mag geen diagnoses stellen. Wel kan ik gezondheidsklachten of emotionele blokkades opmerken/zien. Dit betekent niet dat ik alles weet of alles kan zien. Ik zal je dan ook vragen om dingen te controleren bij je huisarts of specialist, of om (aanvullende) diagnostiek vragen op basis van je intake-formulier of andere informatie die naar voren komt tijdens de consulten. Regelmatige controle door je (huis)arts blijft belangrijk, zeker als je een chronische ziekte hebt, of bepaalde (erfelijke) risico's loopt.

Geef je medicijngebruik door

Als ik een kruidenmiddel voorschrijf, is het belangrijk dat je dat doorgeeft aan je (huis)arts en apotheek. Kruidenmiddelen zijn niet onschuldig (veel minder onschuldig dan bijvoorbeeld homeopathische middelen) en kunnen interacties hebben met reguliere medicijnen. Ik let daarop bij het voorschrijven en waar mogelijk communiceer ik met je regulier behandelaar, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor het duidelijk communiceren met je regulier behandelaars, ook voor eventuele toekomstige medicijnen die zij je kunnen voorschrijven. Ik vraag je naar je regulier en alternatief medicijngebruik tijdens de intake, zodat ik zelf ook rekening kan houden met interacties. Houd mij op de hoogte als je medicijngebruik tijdens je behandeltraject bij mij verandert.

Balans regulier/alternatief

Ik zal je nooit afraden medisch advies in te winnen bij je regulier behandelaar of een behandeling te staken of te weigeren. Zit je met vragen over de balans regulier-alternatief, beantwoord ik die naar beste geweten. Mijn antwoorden zijn altijd informatief en ik belicht zoveel mogelijk beide (of meerdere) kanten. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je hierin maakt en voor het vinden van zo compleet mogelijke informatie om je keuze goed te kunnen onderbouwen.

Garantie

Je kunt helaas geen aanspraak maken op een garantie dat 'ik je zal genezen'. Niemand geneest jou. Je lichaam geneest zelf, met de juiste hulp, van huisarts, specialist en/of natuurgeneeskundige. Ik doe mijn best om je het beste advies en de beste behandeling te geven binnen mijn werkgebied en naar mijn kunnen.

Privacy

Je gegevens worden bewaard in een dossier, achter slot en grendel. Deze worden nooit met een derde gedeeld, behalve als jij daar toestemming voor geeft, zoals bij een overleg met een andere behandelaar of als je deelneemt aan wetenschappelijk onderzoek. Je kunt je dossier ten allen tijde inzien (maak wel even een afspraak) en ik bewaar 'm maximaal 15 jaar. Lees meer in de privacyverklaring.

Klachtenregeling

Je kunt je voor eventuele klachten over de behandeling wenden tot de onafhankelijke klachtenfunctionaris van Quasir. Op de website van de VVET staat meer informatie.

Behandelovereenkomst

De behandelovereenkomst van de VVET is van toepassing op consulten bij Lied van de Merel.

*Aanvullende voorwaarden consult met Merel in Het Bos van Anno

Wil je een consult met mij boeken in het bos van Anno, dan kan dat. Wel is hiervoor zeer beperkt plek, omdat ik daar niet veel ben, dus neem ruim van tevoren contact op. Het consult wordt vooruit betaald en er zijn annuleringskosten van toepassing: 25% van het hele bedrag bij annuleren tot een week van tevoren, 50% tot 48 uur van tevoren. Later annuleren dan 48 uur van tevoren betekent dat het hele consult in rekening wordt gebracht. Minimum consultduur is twee uur. Wil je een consult van mij combineren met een retraite of overnachting in Het Bos van Anno? Neem contact op voor de mogelijkheden.

**Aanvullende voorwaarden avondsessie

Wil je graag een afspraak op een avond, geldt er een toeslag (zie tarievenlijst). Deze afspraken kun je niet via de online agenda maken, alleen telefonisch. Hiervoor is zeer beperkt plek. Voor avondafspraken geldt geen korting, ook niet op basis van inkomen of chronische behandelbehoefte.

Geldigheid van deze voorwaarden

Als je een consult boekt bij mij, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Dat zijn alle voorwaarden die op deze pagina staan vermeld. Op verzoek kan ik je een kopie op papier geven.