Tarieven, voorwaarden en vergoeding

Je gaat akkoord met deze voorwaarden bij het boeken van een consult. Veranderingen in deze voorwaarden en in de tarieven worden hier op de website bekend gemaakt.

Tarieven consult energetische therapie en/of fytotherapie bij Merel

consult, per uur 60 euro
consult van drie kwartier
(bij langdurige/frequente behandelbehoefte)
50 euro
consult van een half uur
(enkel controle fytotherapeutica en voedingsadviezen)
40 euro
Skype- of telefoonsessie van een kwartier (andere duur, zie normale consulttarieven) 25 euro
Healingtraject** op aanvraag
Inkomenskorting zie verderop op deze pagina
Deze prijzen zijn geldig voor n persoon. Kom je met zijn tween, dan betaalt de tweede persoon de helft van de consultprijs. Een consult van 60 euro wordt dan dus 90 euro. Consulten voor twee personen duren altijd minimaal een uur. Dit geldt natuurlijk niet als de tweede persoon niet voor een consult komt, maar alleen als gezelschap.

Tarieven consult met Anno en Merel samen

Duur van een consult

De duur van een consult is van binnenkomst tot vertrek. Er is altijd wat tijd nodig om te beginnen en af te ronden. Daarom ben ik nooit een heel uur bezig met healen. We ronden meestal enkele minuten vr het hele uur af, zodat de volgende cliënt niet onnodig hoeft te wachten. Het staat je uiteraard vrij om een langer consult te boeken. Vooral bij traumabehandeling, of als je van ver moet komen, of als je een huisbezoek boekt waarin meerdere zaken aan bod komen, is dat handig. Meestal kan ik niet ongepland uitlopen, omdat er een cliënt na jou is gepland, of omdat ik een broodnodige pauze tussendoor heb. Dus als je een langer consult wilt boeken, kan dat het beste van tevoren! We bespreken wat je nodig hebt tijdens je intake.

Vergoeding door de zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de VVET. Ik word door alle aanvullende verzekeringen vergoed die energetische therapie in het pakket hebben. Een overzicht kun je vinden op de website van de VVET. Staat uw zorgverzekeraar er niet tussen? Dat betekent niet per se dat ik niet word vergoed. Vraag het dus altijd even na bij de zorgverzekeraar zelf.

Let op: de Hemel- en Aardehealingen en de Skype-consulten komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering, maar kun je wl betalen met je tegoed uit de participatiewebshop van de gemeente Emmen (zie hieronder).

Laag inkomen?

Voor wie een laag inkomen heeft, is het mogelijk de consulten, kadobonnen en/of lessen geheel of gedeeltelijk te betalen via de participatiewebshop van de gemeente Emmen.

Heb je geen aanvullende verzekering en ook geen tegoed (meer) bij de participatiewebshop, is het mogelijk om inkomenskorting af te spreken. Vraag naar de voorwaarden.

Veel consulten nodig?

Ben je chronisch ziek, of is er een andere reden waarom je periodiek consulten nodig hebt, krijg je korting op de consultprijs. Neem voor deze mogelijkheid contact met me op, dan bespreken we je situatie.

Kortingen

Kortingen zijn niet stapelbaar.

Consult aan huis

Behandeling aan verpleeg- of ziekenhuis of thuis is in overleg mogelijk. Afhankelijk van de afstand komen hier kosten bij. Ik reken mijn uurloon tijdens de reis, plus reiskosten indien van toepassing.

Annuleren consult

Moet je afzeggen of wijzigen? Dat kan. Zorg er wel voor dat je dat minimaal 48 uur van tevoren doet. Bij te laat afzeggen ben je de consultprijs verschuldigd.

Annuleren cursussen en workshops

Als je je hebt aangemeld voor een cursus of workshop, kun je dat herroepen binnen 8 dagen na de datum in de bevestigingsmail of -pb die ik je heb gestuurd. Annuleer je later, maar langer dan een week voor aanvang? Dan ben je de helft van het cursusbedrag verschuldigd. Annuleer je minder dan een week van tevoren? Dan heb ik alle kosten voor jouw plek in de cursus al gemaakt en ben je dan ook het gehele cursusbedrag verschuldigd.

Skype-sessies en kadobonnen

Skype-sessies en kadobonnen worden vooruit betaald per bank-overschrijving of via Paypal:

per uur 120 euro
Hemel en Aarde healing* 180 euro
Healingtraject** Op aanvraag
Skype-sessie Kadobon

De hoogte van het bedrag bepaal je zelf

Om een afspraak te maken, moet je vervolgens natuurlijk wel even bellen of mailen!
Betaal je een kadobon via Paypal, dan krijg je die van Paypal per e-mail toegestuurd. Betaal je met een overschrijving, dan krijg je van mij een mail met de gegevens.

Mijn uitgangspunten m.b.t. 'reguliere' behandelaars

Samenwerking, geen vervanging
Een consult bij mij is geen vervanging van het inwinnen van medisch advies van je huisarts of specialist. Je kunt ervoor kiezen om een behandeling bij mij te volgen naast, volgend op of voorafgaand aan je reguliere behandeling (preventie).

Diagnoses/controles vraag ik aan je arts
Ik kan en mag geen diagnoses stellen. Wel kan ik gezondheidsklachten of emotionele blokkades opmerken/zien. Dit betekent niet dat ik alles weet of alles kan zien. Ik zal je dan ook vragen om dingen te controleren bij je huisarts of specialist, of om (aanvullende) diagnostiek vragen op basis van je intake-formulier of andere informatie die naar voren komt tijdens de consulten. Regelmatige controle door je (huis)arts blijft belangrijk, zeker als je een chronische ziekte hebt, of bepaalde (erfelijke) risico's loopt.

Geef je medicijngebruik door
Als ik een kruidenmiddel voorschrijf, is het belangrijk dat je dat doorgeeft aan je (huis)arts en apotheek. Kruidenmiddelen zijn niet onschuldig (veel minder onschuldig dan bijvoorbeeld homeopathische middelen) en kunnen interacties hebben met reguliere medicijnen. Ik let daarop bij het voorschrijven en waar mogelijk communiceer ik met je regulier behandelaar, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor het duidelijk communiceren met je regulier behandelaars, ook voor eventuele toekomstige medicijnen die zij je kunnen voorschrijven. Ik vraag je naar je regulier en alternatief medicijngebruik tijdens de intake, zodat ik zelf ook rekening kan houden met interacties. Houd mij op de hoogte als je medicijngebruik tijdens je behandeltraject bij mij verandert.

Balans regulier/alternatief
Ik zal je nooit afraden medisch advies in te winnen bij je regulier behandelaar of een behandeling te staken of te weigeren. Zit je met vragen over de balans regulier-alternatief, beantwoord ik die naar beste geweten. Mijn antwoorden zijn altijd informatief en ik belicht zoveel mogelijk beide (of meerdere) kanten. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je hierin maakt en voor het vinden van zo compleet mogelijke informatie om je keuze goed te kunnen onderbouwen.

Garantie

Je kunt helaas geen aanspraak maken op een garantie dat 'ik je zal genezen'. Niemand geneest jou. Je lichaam geneest zelf, met de juiste hulp, van huisarts, specialist en/of natuurgeneeskundige. Ik doe mijn best om je het beste advies en de beste behandeling te geven binnen mijn werkgebied en naar mijn kunnen.

*Aanvullende voorwaarden Hemel-en-Aarde-healing

Er is veel belangstelling voor de Hemel-en-Aarde-healings vanuit het hele land. Het is lastig om op het laatste moment lege plekjes op te vullen, als onze clinten een reis van twee uur moeten inplannen om naar ons toe te komen. Verder vraagt het regelen van een Hemel-en-Aarde-healing voor ons vrij veel organisatie, met twee drukke healingpraktijken.

Daarom is je boeking pas definitief als je een aanbetaling hebt gedaan van 45 euro (25%). Dit bedrag wordt niet gerestitueerd, behalve als je moet afzeggen door overmacht (ter mijn beoordeling). Voel dus van tevoren goed of dit voor jou de bedoeling is.

**Aanvullende voorwaarden (relatie)healing

Als je een (relatie)healingtraject boekt, krijg je korting op de consultprijs. Je betaalt dan het hele bedrag vooraf, minimaal twee weken voor de eerste consultdatum. Een traject annuleren kan op elk moment, mits je de eerstvolgende afspraak minimaal 48 uur van tevoren afzegt, net als bij gewone consulten. De reeds gevolgde consulten en het kennismakingsconsult worden dan tegen de normale losse consultprijs berekend. De rest van het bedrag krijg je teruggestort op je rekening.

Eerst losse consulten boeken en achteraf omzetten in een healingtraject is niet mogelijk.

Wil je als onderdeel van je (relatie)healingtraject een consult wandelcoaching boeken, houd er dan rekening mee dat dat langer duurt dan twee uur en daarom ook duurder is, dus je moet wat bijbetalen.

Alle afspraken m.b.t. een (relatie)healing-traject worden na het kennismakingsgesprek op papier gezet in een behandelovereenkomst.

Privacy

Je gegevens worden bewaard in een dossier, achter slot en grendel. Deze worden nooit met een derde gedeeld, behalve als jij daar toestemming voor geeft, zoals bij een overleg met een andere behandelaar of als je deelneemt aan wetenschappelijk onderzoek. Je kunt je dossier ten allen tijde inzien (maak wel even een afspraak) en ik bewaar 'm maximaal 15 jaar. Lees meer in de privacyverklaring.

Klachtenregeling

Ik ben tot 1 juli aangesloten bij de Stichting Zorggeschil. Ben je ergens niet blij mee? Laat het me weten! Ik hoor graag van je hoe ik het beter kan doen. Komen we er samen niet uit? Dan kun je terecht bij Stichting Zorggeschil en daar een klachtenformulier invullen. Je kunt op hun website ook de klachtenregeling lezen.

Na 1 juli kun je je voor eventuele klachten over de behandeling wenden tot de onafhankelijke klachtenfunctionaris van Quasir. In de klachtenfolder en de klachtenregeling VVET staat meer informatie. Ook kun je je richten tot de Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg (TCZ).

Behandelovereenkomst

De behandelovereenkomst van de VVET is van toepassing op consulten bij Lied van de Merel.

Geldigheid van deze voorwaarden

Als je een consult boekt bij mij, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Dat zijn alle voorwaarden die op deze pagina staan vermeld. Op verzoek kan ik je een kopie op papier geven.