Consult

De website is vernieuwd, er zijn nu twee sites:
  • www.liedvandemerel.nl, mijn praktijkpagina met informatie en artikelen over geestelijke en lichamelijke gezondheid en spiritualiteit.
  • www.liefdegeeftlicht.nl, een gezamenlijke pagina met Anno, over zielsliefde en de consulten die we samen geven.

Bij Lied van de Merel kun je terecht voor natuurgeneeskundige therapie. Dit is een breed werkveld met verschillende werkvormen. Op deze pagina kun je meer lezen over wat mijn werk als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut precies inhoudt.

Download hier het intakeformulier. Je mag dit meenemen naar je eerste consult. Te lastig? We kunnen het ook samen doen tijdens het consult. Geen printer? Er liggen ook formulieren in de wachtkamer. Kom een kwartiertje eerder, dan heb je tijd om 'm in te vullen. Vragen die niet relevant zijn voor jouw situatie, mag je overslaan.

Lees meer over:

Consult met Merel

Consult met Anno en Merel

Fytotherapie (kruidengeneeskunde)

Ik ben gediplomeerd fytotherapeut. Dat betekent dat ik bevoegd ben om kruidenmiddelen voor te schrijven. Ik houd rekening met contra-indicaties en interacties met je reguliere medicijnen en begeleid je deskundig bij het gebruik ervan.

Kruidengeneesmiddelen hebben een aantal voordelen:

Brede werking
Doordat niet alleen een geïsoleerde stof wordt gebruikt, maar de hele plant, of een heel plantdeel, wordt de werkzame stof ondersteund door andere stoffen uit de plant. Zo werkt het kruid beter.

Minder bijwerkingen
Vaak zitten er stoffen in een kruid die bijwerkingen voorkomen of verminderen. De meeste mensen reageren minder heftig op kruidenmedicijnen, terwijl ze wel evenveel of meer baat hebben bij de medicinale werking als bij reguliere medicijnen.

Kruidenmedicijnen kunnen helpen de bijwerkingen van reguliere medicijnen te verminderen. Bijvoorbeeld de bijwerkingen van chemotherapie, of de belasting van de lever verminderen als je reguliere medicijnen moet slikken.

Wetenschappelijk bewezen
Fytotherapie is een wetenschappelijk bewezen behandelwijze en werkt voor een groot deel volgens dezelfde principes als de reguliere geneeskunde. Niet álle kruidenmiddelen zijn bewezen, maar de meeste die ik voorschrijf, zijn in ieder geval uitgebreid onderzocht en gedocumenteerd.

Nieuwe mogelijkheden
Er bestaan veel kruidenmiddelen die een werking hebben die nog niet zijn verwerkt tot regulier medicijn. Met andere woorden, er kan een kruidenmiddel bestaan voor een kwaal, waarvoor nog geen regulier medicijn bestaat. Dat is logisch, want veel reguliere medicijnen zijn begonnen als plantbestanddeel.

Slim genezen
Met fytotherapie is het mogelijk om rechtstreeks lichaamsprocessen te ondersteunen die nodig zijn bij je genezing. Bijvoorbeeld ontgiftingsprocessen via lever, nieren, huid. Of je immuunsysteem, of je hormoonbalans. Door te kijken naar de werking van onderliggende lichaamsprocessen, kun je vaak veel meer doen, dan als je alleen een pilletje neemt tegen een symptoom.

Alleen onder deskundige begeleiding
Let op! Lang niet alle kruidenmiddelen zijn geschikt voor zelfmedicatie, ook al kun je veel middelen gewoon bij de Kruidvat kopen. Raadpleeg zeker bij langdurig gebruik altijd een deskundige fytotherapeut, of je (huis)arts. Ik werk samen met je regulier behandelaar(s) waar mogelijk, om een veilig gebruik van de kruidenmiddelen te garanderen.

Wat is het verschil tussen fytotherapie en homeopathie?
Om een veel voorkomende verwarring uit de wereld te helpen: fytotherapie is niet hetzelfde als homeopathie.

Veel homeopatische middelen worden ook gemaakt van kruiden en planten (of mineralen), maar deze middelen worden sterk verdund (en tussendoor geschud), soms zelfs zo ver dat je het werkzame bestanddeel niet meer terug kunt vinden onder de microscoop. Het idee is dat zo'n homeopatisch middel je zelfgenezend vermogen de juiste prikkel geeft, zodat je lichaam zichzelf gaat genezen. Ik ben geen homeopaat en schrijf geen homeopathische middelen voor.

Fytotherapeutische middelen worden niet of nauwelijks verdund en werken volgens hetzelfde principe als reguliere medicijnen. Sommige middelen werken virus- en bacteriedodend bijvoorbeeld, of pijnstillend, of bindweefselversterkend. Er zijn middelen die processen in je lever beÔnvloeden, of je LDL-cholesterol verlagen. Andere middelen doen het aantal witte bloedlichaampjes in je lichaam toenemen, zodat je infecties beter kunt bestrijden. En zo zijn er nog veel meer.

Een overeenkomst van fytotherapie met homeopathie is dat het een holistische behandelwijze is. Er wordt niet alleen symptoombestrijdend gewerkt, maar ik kijk naar jou als geheel en pas daarop de behandeling aan.

Terug

Energetische therapie

Wat is energetische therapie?
Je lichaam is een vorm van energie en maakt deel uit van je fijnere, lichtere energielichaam, dat ook wel de aura wordt genoemd. Door energie via mijn handen of mijn energieveld door jouw energieveld te sturen, komen je lichaam en je geest weer in balans en word je gezond, vitaler en meer ontspannen. Het voordeel van energetische therapie is dat je niet veel hoeft te praten om toch tot een goed resultaat te komen. Je kunt rechtstreeks werken met emotionele, geestelijke en lichamelijke blokkades.

Waarom zou je voor mij kiezen als energetisch therapeut?
Iedereen kan energetische therapie geven, maar niet iedereen is even krachtig. Aanleg en ervaring spelen een grote rol. Net als de aanleg voor talen, rekenen of sporten, bestaat er een aanleg voor spiritueel genezen, oftewel energetische therapie.

Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring hebt. Je energieveld past zich aan aan je werk. Hoe vaker je mensen je handen op legt, hoe sterker de energiestroom door je energieveld gaat. Het is net een spier die je traint. De spieren van een bodybuilder zijn ook groter en sterker dan die van een kantoormedewerker die thuis niet veel sport.

Tenslotte is je leefstijl heel erg belangrijk. Je kunt een ander niet genezen als je jezelf niet kunt genezen. Energetische therapie lijkt heel gemakkelijk, maar het is heel erg zwaar werk. Veel therapeuten worden na een aantal jaren zelf ziek, omdat ze de energetische belasting niet aan kunnen. Daarom zul je je leefstijl moeten aanpassen, zodat je energiestroom krachtig blijft en je mensen kunt blijven helpen.

Hoe zit dat dan met mij? Ik heb een aangeboren, maar ook getrainde gave. Ik heb er een stukje over geschreven op de pagina 'over mij'. Sommige cliŽnten hebben bovendien een stukje geschreven over hun ervaringen met mij. Dat kan je ook een beter inzicht geven in hoe ik werk en wat ik kan. Je mag me ook altijd een mailtje sturen, of me opbellen om vragen te stellen. Ik doe niet veel beurzen, maar als ik in de buurt demonstraties geef, ben je natuurlijk van harte welkom. Je kunt op mijn facebookpagina zien wanneer ik aan een beurs of evenement mee doe.

Wetenschappelijk onderzoek naar energie en energetische therapie
Veel mensen denken dat er geen onderzoek wordt gedaan, of kan worden gedaan, naar energetische therapie. Dat dacht ik vroeger ook! Niets is echter minder waar. Hieronder een aantal links, artikelen, websites en youtube-filmpjes waar je meer te weten kunt komen over onderzoek op dat gebied.

Artikel over onderzoek van Yuri Kronn
Website vol met onderzoek naar de energetische behandelvorm 'Healing Touch'
Youtube-filmpje over recent onderzoek in een Berlijns revalidatieziekenhuis
Youtube-filmpje over een Brits project, waarbij healers in een ziekenhuis ondersteuning geven

Ik raad verder twee boeken aan voor wie is geÔnteresseerd:

"Handboek Energetische Geneeswijzen" van Dr. Richard Gerber (dikke pil!)
"Proof of Heaven" van neuroloog en vroeger overtuigd positivist Eben Alexander
Beide boeken zijn gericht op het formuleren van een serieuze theorie waar energie en bewustzijn in beschreven worden.

Terug

Zang-healing

Waar zou het Lied van de Merel zijn zonder zang-healing? Soms kan het tijdens een energetische behandeling (healing) nodig zijn om gebruik te maken van geluidstrillingen. Daarvoor gebruik ik mijn stem. Ik zing meestal klanken, geen liedjes. Deze klanken kunnen prettig zijn of onprettig, al naar gelang de trilling die nodig is om een blokkade los te maken, of een energiestroom te bewerkstelligen. Meestal is het één enkele toon, of een korte reeks verschillende tonen achter elkaar, die ik al dan niet herhaal voor zolang dat nodig is.

Voedingsadvies

Je voeding kan je medicijn zijn, of kan je ziek maken. Alleen al door het aanpassen van je voeding kun je een enorm verschil maken voor je gezondheid. Voedingsadvies is dan ook vrijwel altijd een onderdeel van de adviezen die je bij me krijgt. Toegesneden op jouw situatie, de klachten waar je mee te kampen hebt en de mogelijkheden die je hebt om je voedingspatroon al dan niet aan te passen.

Klaar om af te vallen? Ook dan help ik je, met advies, ondersteuning en goed gekozen kruiden om het afvallen en de ontgifting te ondersteunen.

Prikkelbare darm? Daar is veel aan te doen, niet alleen met een dieet, maar ook met kruidenmedicijnen en energetische therapie!

Terug

Transformatie-coaching

Vaak weet je zelf heel goed waar je problemen mee hebt, maar soms kan het helpen om de essentie uit een grote brij gedachten en gevoelens te halen. Met mijn invoelende vermogen en heldere ingevingen, kan ik je helpen je richting te vinden en je eigen, onbewuste waarheid helder boven tafel krijgen. Indien nodig is dit ook onderdeel van een sessie met energetische therapie.

Terug

Creatieve therapie

Je eigen probleemoplossende vermogen kan een enorme boost krijgen als je creatief bezig bent. Dingen waar je nauwelijks woorden aan kunt geven, of die je wel weet, maar nog niet voelt zijn bij uitstek geschikt voor creatieve therapie. Deze therapie is ook zeer geschikt voor kinderen, of voor mensen die moeite hebben met verbale expressie. Maar ook hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen en volwassenen kunnen met de diverse oefeningen weer meer in hun lichaam komen en klachten als slapeloosheid, concentratieproblemen en demotivatie kunnen zich oplossen.

Terug

Managementcoaching en reÔntegratiecoaching

Vanuit mijn achtergrond als organisatie-ontwikkelaar bied ik reÔntegratiecoaching en coaching-sessies voor leidinggevenden. Heb je behoefte om af en toe van gedachten te wisselen en ondersteuning te krijgen vanuit een holistisch perspectief? Dan kun je bij mij terecht. Meer over mijn achtergrond kun je lezen in het stukje over mij. Coaching-sessies kunnen ook plaatsvinden via de Skype.

Terug

CliŽnten met een beperking

Ik houd op verschillende manieren rekening met cliŽnten met een beperking. De praktijk is toegankelijk voor normale rolstoelen (niet voor grote scootmobielen, maar daarmee kun je wťl tot de deur komen). Voor degenen die moeilijk naar de praktijk kunnen komen bied ik consulten aan (zieken- of verpleeg-)huis. Kun je niet op een behandeltafel klimmen, is behandeling in een andere houding ook mogelijk, aan tafel met de 'tafelsteun', op een stoel, bank, of in bed.
Ik ben bekend met het gebruik van symboolkaarten en/of communicatiesoftware, zodat ik ook goed kan communiceren met symbooltalige cliŽnten.

Terug

Consulten met Anno en Merel

Healingtraject

Je kunt bij mij en Anno terecht voor een healingtraject dat speciaal voor jou is gemaakt. Je kunt dan met ons allebei sessies boeken of afwisselend met Anno of Merel, al naar gelang je voorkeur en wat er op dat moment nodig is.

Je kunt voor een healingtraject kiezen als je niet lekker in je vel zit, als je ziek bent, of als je aan je persoonlijke en/of spirituele ontwikkeling wilt werken. Een belangrijk aspect van ons werk is traumabegeleiding. We doen dit ieder op onze eigen manier, waardoor we elkaar perfect aanvullen. De grote overeenkomst is dat we allebei zonder veel woorden werken. Anno werkt lichaamsgericht en ik energiegericht. Door deze bijzondere combinatie kunnen we je door blokkades heen helpen die met gesprekstherapie niet op te lossen zijn.

Als je meer wilt weten, voel je vrij om ons te bellen (06-42534705) of te mailen (annomerel@gmail.com), of maak een afspraak om te zien wat we voor je kunnen betekenen.

Relatiehealing

Een speciaal soort healingtraject is gericht op relatiehealing. Dit woord is expres zo gekozen: relatiehealing in plaats van relatietherapie. We geloven allebei dat je met woorden niet ver genoeg komt. Liefde gaat veel dieper. De pijn die je voelt als de liefde niet goed stroomt, gaat ook veel dieper. Daarom gebruiken we verschillende vormen van healing om je te helpen jezelf en elkaar weer te vinden.

Je kunt als stel langskomen, maar ook in je eentje, bijvoorbeeld als je partner er (nog) niet open voor staat, of als je op dit moment geen relatie hebt. Het uitgangspunt is, dat als jij je niet gelukkig voelt in je relatie, het beste startpunt is dat jij er iets aan gaat doen, ook als je partner nog niet zo ver is. En als je als single aan jezelf wilt werken met de focus op relatie-issues, heb je niet per se een partner nodig om dat te doen.

Of je nu alleen komt of samen, een gedeelte van de relatiehealing is één op één. Je werkt (naar keuze en in overleg) met mij of Anno, of afwisselend, aan jezelf, ieder voor zich. Op gezette tijden voegen we sessies in waarbij je met zijn tweeën komt.

Een bijzonder aspect van relatiehealing is dat ik je relaties in je aura kan zien, voelen en lezen, samen met de wonden in jou die ten grondslag liggen aan eventuele relatieproblemen of -onzekerheden. Ook kan ik interactie waarnemen op auraniveau, waardoor ik dieper kan kijken dan de camouflage-conflicten en de werkelijke onderliggende issues kan vinden, op zielsniveau.

Anno geeft coaching op zijn eigen manier, waarbij hij soms confronterend is, maar altijd zacht en voorzichtig. Verder geeft hij massage, knuffeltherapie, de-armouring en wandelingen in de natuur. Wil je meer lezen over wat hij precies doet, kun je terecht op zijn site www.stilteretraite-indenatuur.nl.

Hemel-en-Aarde healing

Deze bijzondere healing door mij en Anno is uniek in Nederland. Een hemelse ervaring, maar met beide voeten stevig op de grond. Ook een prachtig kado voor (een) geliefde(n). (Vraag naar de Lied van de Merel - kadobon!)
Lees meer over de Hemel-en-Aarde healing...

Wie zijn wij?

Elders op deze site kun je meer lezen over ons en over zielsliefde. Hieronder staan de betreffende pagina's overzichtelijk op een rijtje:

Terug