Klank- en Zanghealing

Waar zou het Lied van de Merel zijn zonder klank- en zanghealing? Soms kan het nodig zijn om gebruik te maken van geluidstrillingen. Daarvoor gebruik ik mijn stem, klankschalen, mijn sjamanendrum en andere instrumenten. Ik zing meestal klanken, geen liedjes. Deze klanken kunnen prettig zijn of onprettig, al naar gelang de trilling die nodig is om een blokkade los te maken, of een energiestroom te bewerkstelligen. Meestal is het één enkele toon, of een korte reeks verschillende tonen achter elkaar, die ik al dan niet herhaal voor zolang dat nodig is.

Een klankmassage heeft een diepe ontspannende werking op lichaam en geest. De resonantie van grote oude Himalaya-klankschalen en sjamanendrum werken sterk harmoniserend, waardoor spanningen en blokkades loslaten. Hierdoor krijgen lichaam en geest de gelegenheid om te herstellen.

Je lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water. Water kan de resonantie van de klanken z goed doorgeven, dat je als het ware van binnenuit gemasseerd wordt. De subtiele trillingen dringen diep in al je weefsels door, waardoor spierspanningen en blokkades als het ware van binnenuit gemasseerd en losgetrild worden. Klachten als onrust, spanning, stress en pijn verminderen en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Een klankmassage heeft een rustgevende werking bij slaapstoornissen en spanningsgerelateerde klachten. Omringd door klank en trilling, kun je loslaten wat je bezig houdt en krijg je nieuwe energie.

Naarmate je meer ontspant en/of vaker een klankmassage hebt ondergaan, zul je merken, dat je steeds dieper kunt ontspannen en je steeds meer bewust wordt.

Een klankmassage kan 1 of 1,5 uur duren.

Na de behandeling veel water drinken, helpt om de vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren.

Anno en ik geven allebei klankhealings. Anno zingt er niet bij, gebruikt lagere tonen en heftiger trillingen, bijvoorbeeld van de Moederdrum en de Chinese Gong. Ik gebruik zang en hogere tonen en subtielere trillingen. Je kunt dus kiezen welke soort klankhealing het beste bij je past. Beiden geven we de klankhealing uitsluitend in het Bos van Anno. Anno in zijn praktijkruimte, ik in het Boshuisje.

Een healing die we allebei geven, is de Hemel-en-Aarde-healing. Hiervoor, en voor onze andere gezamenlijke projecten, kun je terecht op onze gezamenlijke website.