Liefde klopt

Hoe kan je onvoorwaardelijk leren liefhebben? Eigenlijk kun je beter vragen: wat moet ik afleren, zodat ik weer onvoorwaardelijk kan liefhebben?

Want ondanks onze onzekerheid, weten we toch, op momenten dat het erop aan komt, precies wat Liefde is. Een cliŽnt zei 'op een gegeven moment wist ik: dit KLOPT niet'. En als je onvoorwaardelijke Zielsliefde ervaart, voel je: 'Dit klopt, het is goed'. De stem van je Ziel vertelt je precies wanneer je op de verkeerde plek zit en wanneer je juist precies bent waar je moet zijn.

Onvoorwaardelijk liefhebben leer je niet, dat IS. Je kunt het alleen ervaren als je alles laat gaan, alles laat vallen. Geen muren opbouwt, geen eisen stelt, geen ruilhandel, geen transacties bedenkt.....niet volgens het boekje probeert lief te hebben. Je kunt je niet indekken. Indekken betekent al dat je de Werkelijkheid, de Liefde, afdekt, verbergt.

Je verstopt je voor het Leven zelf als je je wilt indekken tegen alles wat je pijn zou kunnen doen. Echte Zielsliefde overkomt je. Je kunt het niet mŠken, niet forceren en je kunt al helemaal niet uitkiezen wanneer, hoe en met wie het je overkomt. Je kunt het alleen ontlopen door jezelf te willen beschermen, of door andere overwegingen. Als je er goed naar kijkt, zul je zien dat al die overwegingen er niet toe doen.

Wat we vaak niet begrijpen, is dat pijn een illusie is. Het is niet de essentie en verdwijnt na verloop van tijd als bladeren van de boom. Maar wat laten we ons vaak leiden door pijn, de onze of die van een ander! Terwijl we allemaal heel goed weten dat als we vanuit Liefde handelen, de weg zich vanzelf ontvouwt! Liefde is de wortel, de rest gaat voorbij.

Liefde IS......als we daar in blijven, niets anders, gewoon daarin blijven, doet niets anders er nog toe. Niets is pijnlijker dan de Liefde te proberen te beheersen, kanaliseren, forceren of ontlopen. En niets is gemakkelijker dan de Liefde haar loop te laten hebben, onvoorwaardelijk, zonder dammetjes en richtingaanwijzers. Wees niet bang. Je hoeft maar een stapje opzij te doen, uit de logische wereld, de Liefde in, waar alles klopt zonder dat je erover hoeft na te denken.Klik op de plaatjes voor meer informatie

Zielsliefde
Traumaverwerking.jpg
Traumaverwerking
Consult