Scholingen psychosegevoeligheid en spiritualiteitDe scholingen over psychosegevoeligheid en spiritualiteit bij Lied van de Merel geven een beeld van de complementaire (= aanvullend op de reguliere) visie op psychosegevoeligheid.

Webinarserie
In een serie webinars wordt het complementaire beeld van psychosegevoeligheid uitgelegd. We kijken naar de relatie met hooggevoeligheid, trauma, spiritualiteit. Ook kijken we naar aardse kanten, zoals voeding, fysieke aandoeningen en leefstijl. We bekijken verschillende vormen van spiritueel ontwaken en psychose-achtige ervaringen in je energieveld en de interactie met je lichaam en je omgeving. We putten uit de inzichten van de reguliere en complementaire zorg, boeken van diverse auteurs en verhalen van ervaringsdeskundigen. Gaandeweg komen we tot een nieuw inzicht over veilige persoonlijke en spirituele ontwikkeling en traumaverwerking. Hoe kun je ervoor zorgen dat je een evenwicht (her)vindt in je gevoelsleven en je hoofd? En als je daar gevoelig voor bent: hoe kun je eenheidservaringen (blijven) beleven zonder dat je 'uit de bocht schiet'?

Kosten
Ik werk niet met marketing-strategieŽn. Daarom geef ik geen gratis webinars om je later een duur aanbod te doen. Deelname aan elk webinar kost 25,-. Het webinar 'Veilig spiritueel op reis' kost 50,-.Dagcursus
Bij de dagcursus kunnen we elkaar live ontmoeten. Er is ruimte om onderwerpen uit te diepen en ervaringsverhalen uit te wisselen. We leren oefeningen en handreikingen om onszelf of anderen te ondersteunen in het (herstel)proces. Deze dag is met nadruk niet geschikt om psychosegevoeligheid te gaan behandelen als niet-professional. De handreikingen zijn bedoeld voor ervaringsdeskundigen en naasten en ter illustratie voor therapeuten.

Kosten
Deelname aan de cursusdag kost 125,-.Jaaropleiding
De jaaropleiding 'Complementaire behandeling psychosegevoeligheid' wil HBO afgestudeerde complementair en paramedisch therapeuten de kennis, kunde en vaardigheden bijbrengen om een veilige, doordachte aanvulling te kunnen bieden op de reguliere zorg voor mensen met psychosegevoeligheid. De opleiding is momenteel in ontwikkeling. In 2021 kun je er meer over lezen op deze website. Je kunt alvast je interesse kenbaar maken door een voorinschrijving. Deze is nog niet bindend, maar geeft je een plaats op de (wacht)lijst.

Kosten
De kosten zijn nog niet bekend. Inschrijving betekent dan ook geen bindende afspraak, slechts het toevoegen van je naam aan de wachtlijst.Voor wie zijn de scholingen bedoeld?
De jaaropleiding is alleen geschikt voor HBO afgestudeerde complementair en paramedisch therapeuten in een relevant werkveld.

Accreditatie en vervolgstudie
De dagcursus is geaccrediteerd door KTNO. De jaaropleiding voor therapeuten zal worden georganiseerd en geaccrediteerd in 2021. Hiervoor geldt een toelatingstoets. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven / voorinschrijven voor meer informatie.

Belangrijk om in gedachten te houden
Vanzelfsprekend, maar desalniettemin toch nog even benadrukt: ernstige psychische problemen behoeven de aandacht van je arts. Aanvullende geneeswijzen zijn precies dat: een aanvulling op je reguliere behandeling. Deze cursus, of een consult of traject bij Lied van de Merel, is dan ook geen vervanging van een consult bij je huisarts of specialist.