Je emotionele gezondheid heeft invloed op je lichamelijke gezondheid en andersom. Wat je gelooft over jezelf, het leven en andere mensen, heeft invloed op je stemming en je geluksgevoel. Wat je voelt en wat je meemaakt in je leven heeft invloed op hoe je de wereld ziet. Daarom gaan bij mij spirituele/persoonlijke ontwikkeling / zingeving en eventuele traumabehandeling hand-in-hand met aandacht voor je lichaam, je energieveld, je sociale omgeving, voeding en leefstijl.

Behandelvormen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, gebruik ik verschillende behandelvormen:

  • Energetische therapie en diagnostiek
  • EMDR (bij trauma)
  • Trauma Energetics© (bij trauma of gedrags- en gedachtenpatronen)
  • Elementen uit Brain Gym© (ter revalidatie van cognitieve functies)
  • Fytotherapie
  • Zanghealing
  • Voeding en leefstijl

Klachten waar ik ervaring mee heb

In de loop der jaren heb ik met de ene klacht meer te maken gehad dan met de andere. De meeste mensen kennen mij van complementaire therapie bij psychose, bipolaire kenmerken, depressie en trauma. Je kunt echter ook bij me terecht voor alle klachten waarbij het belangrijk is om je zelfgenezend vermogen te versterken. Dat zijn bijna alle klachten die je kunt bedenken natuurlijk, maar ik heb ervaring metprikkelbare darmsyndroom, colitis ulcerosa en andere spijsverteringsklachten, chronische vermoeidheid en onverklaarbare klachten, (chronische) pijn, klachten aan het bewegingsapparaat,Energetische therapie als ondersteuning bij orgaantransplantatie en -donatie,Energetische therapie als ondersteuning bij kanker.

Tussentijdse evaluaties

Ik kan je niet altijd van alle klachten af kan helpen. De meeste mensen die bij mij zijn geweest, ervaren een verbetering in hun klachten, maar die verbetering is niet altijd permanent. Soms wel, dan is een onverwacht grote, zelfs verbazingwekkende, vooruitgang mogelijk. Dit is gedeeltelijk te voorspellen, maar nooit helemaal. Daarom laat ik je niet eindeloos bij mij op consult komen. Tijdens het eerste consult bespreken we wat je zou willen en wat ik denk dat mogelijk is. Na een aantal behandelingen kijken we hoe de klachten verlopen. Bij een gedeeltelijke verbetering kun je dan beslissen of je nog door gaat. Is er geen verbetering, dan moet er bij de regulier arts gekeken worden waarom die verbetering niet mogelijk is en of er nog verder gezocht kan worden naar behandelmogelijkheden. Soms is genezing in fysieke zin niet mogelijk, maar wel acceptatie en ondersteuning bij je ziekteproces. Jij kiest wat je nodig hebt op basis van de resultaten die je van de therapie ervaart. Als we erachter komen dat je langdurig therapie nodig hebt, probeer ik dat mogelijk te maken. Ik kies ervoor mijn cliënten duurzaam te ondersteunen indien nodig, niet voor een vooraf opgesteld aantal behandelingen als standaard.

Combinaties van therapieën

Behandelingen bij mij kunnen op zichzelf staan. Meestal gebeurt dat pas als alle reguliere behandelmogelijkheden al zijn uitgeprobeerd. Gelukkig komt het ook voor dat mensen preventief bij me komen, of uit overtuiging. Hoe eerder je bewust voor je gezondheid gaat zorgen, hoe beter! Mijn combinatie van energetische therapie met kruiden is zeer all-round, waardoor zowel fysieke als geestelijke klachten bij de wortel worden aangepakt.

Mijn behandelingen hoeven echter niet de enige behandelvorm te zijn die je inschakelt. Zeker bij ernstiger problemen is behandeling en/of controle door je huisarts of specialist belangrijk. Mijn behandelingen kunnen erg goed gecombineerd worden met de meeste andere therapieën. Voorbeelden zijn een combinatie EMDR of gesprekstherapie met energetische therapie, of massage/fysiotherapie met energetische therapie. Ook de combinatie met acupunctuur, homeopathie of orthomoleculaire therapie bij een andere complementair behandelaar levert vaak uitstekende resultaten op. De energetische therapie versnelt je herstel, verzacht reacties op reguliere of heftige complementaire therapieën en geeft betere resultaten aan het eind van je traject. Daarnaast melden vrijwel alle cliënten een grotere veerkracht door de energetische therapie zodat ze beter van hun andere behandelingen kunnen profiteren en hun ziekteproces beter aan kunnen. Als ik bij je intake zie dat een andere therapie nodig is, verwijs ik je door.

Kruiden kunnen net als energetische therapie worden ingezet ter ondersteuning van andere behandelingen, maar dit moet altijd worden afgestemd, omdat reguliere middelen en kruiden interacties kunnen hebben. Gebruik je alleen kruiden en geen reguliere middelen, is alleen afstemming nodig met eventuele andere complementair behandelaars waarvan je (een) recept(en) hebt. Ik kijk dit altijd samen met jou na en overleg waar nodig.

Energetische therapie bij mij heeft geen contra-indicaties en interacties. Er gelden echteraanvullende voorwaardenals je psychosegevoelig bent.

Cliënten met een beperking

Ik houd op verschillende manieren rekening met cliënten met een beperking. De praktijk is gelijkvloers en toegankelijk voor normale rolstoelen (niet voor grote scootmobielen, maar daarmee kun je wél tot de deur komen). Voor degenen die moeilijk naar de praktijk kunnen komen bied ik consulten aan (zieken- of verpleeg-)huis. Kun je niet op een behandeltafel klimmen, is behandeling in een andere houding ook mogelijk, aan tafel met de ‘tafelsteun’, op een stoel, bank, of in bed. Ik ben bekend met het gebruik van symboolkaarten en/of communicatiesoftware, zodat ik ook kan communiceren met symbooltalige cliënten.

Aarzel niet om vragen te stellen

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Je kunt me altijd bellen voor informatie. Ik sta je eerlijk en helder te woord en beloof geen dingen die ik niet kan waarmaken. Bij de ervaringen van cliënten vind je verhalen van mensen die bij mij zijn geweest. Lees ook vooral mijnuitgangspunten met betrekking tot samenwerking met de reguliere geneeskunde. Vragen tijdens je consult? Maak van je hart geen moordkuil. Ik leg graag dingen uit!