Liefde is

Ze kan niet werkelijk verdwijnen. Ze is er en breekt nooit. Liefde is het materiaal van je ziel.

Liefde wordt niet verduisterd door angst. Ze geneest alle verdriet en alle trauma's. Waar echte Liefde schijnt, kan geen donker zijn.

En oh, wat is de wereld soms donker...soms zie je het licht niet dat in je schijnt. Je kijkt net de verkeerde kant op, of je bent verblind door verdriet of woede.

Met mijn schrijfsels hoop ik mijn eigen reis met je te delen door licht en donker, met alle draaiingen en windsels.

"Ga je mee door het donker? De toekomst is onzichtbaar. Ieder draagt zijn eigen licht, wees niet bang...."


Ziekte en overgave

Je ziel heeft maar één richting, namelijk naar heelheid, eenheid. Dat betekent dat je ziel jou altijd naar heelheid meetrekt. Je gevoel, je gedachten en je lijf. Dat gaat volledig automatisch. Je kunt het tegenwerken, of ervoor kiezen je over te geven aan dat proces en die heelwording laten gebeuren.

De vier wijzen en het paradijs

Dit is mijn interpretatie van een verhaal uit de Kabbalah dat veel van mijn jeugd heeft gekleurd. Het Paradijs staat voor de mystieke ervaring van verlichting, eenheid, of het Goddelijke. Vier manieren om daarvan uit de bocht te vliegen, of juist niet…

Energetische koorden

Een liefdevolle relatie zorgt voor energetische koorden tussen al je chakra’s. Je wordt gelukkig van elkaar. Niet omdat je niet gelukkig kunt zijn in je eentje, maar omdat Liefde altijd beide kanten op werkt als ze vrij kan stromen.

Psychose vanuit spiritueel perspectief

Werkelijke spirituele ontwikkeling is niet ‘hoger’ worden. Het is ‘gewoner’ worden. Meer jezelf worden. Gewoon jij.Wat je ook aan eigenschappen hebt, je bent bijzonder, want je bent uniek, maar je bent ook heel gewoon. Gewoon een mens temidden van medemensen, een kind onder kinderen, in de beschermende armen van een grotere Liefde / liefhebbend Wezen…

Eenheidservaringen

God kwam uit mij. God was mij en tegelijkertijd was ik God. Ik voelde een enorme stroom energie door me heen komen en tegelijkertijd ontsprong die uit mij. Ik voelde Gods Liefde en wist dat alles Goed was…

Als je veel liefde en aandacht nodig hebt

Als je eenmaal begint met toelaten, wordt er iets in het universum in werking gezet. Er is een hoop overtollige liefde die ergens naartoe moet. Zie het als een groot zwembad dat dreigt over te lopen. Als er ergens een afvoerputje open gaat, zal het water daar dankbaar in stromen.